Balın TarihçesiBalın Tarihçesi - Bal, kusursuz görünümü, doğadan gelen eşsiz lezzetli ile insanlık tarihinde çok önemli bir yere sahiptir.Cilalı Taş döneminden bu yana bal, insan yaşamının ve ekonominin bir…
Arıları Sayabilirmiyiz ?🐝 Arıları Sayabilirmiyiz ? - Bir kovandaki arı sayısı genellikle 30.000 - 70.000 arasında değişmekle birlikte mevsime, sağlık durumuna ve koloninin gelişim aşamasına göre değişkenlik gösterebilir.🐝 Sıcaklıklar yükselir…
BALIN KRİSTALLEŞMESİ, ÇÖZÜLMESİ VE DEPOLANMASI
Balın Kristalleşmesi🐝 Balın kristalleşmesi, bal tüketicilerini kuşkuya sevk eden, aklına şüphe düşüren ve bilgi eksikliğinden kaynaklanan ön yargıyla balın sahte olduğu veya şeker verilerek bal yaptırıldığı…
Karakovan Balı Nedir ?Karakovan Balı Nedir ? - Karakovan eski çağlardan beri tercih edilen bir kovan türü olarak bilinmektedir. Karakovanlar günümüzde sepet olarak örülüp içine arı yerleştirip Karakovan balı…
Oğul Arı🐝Oğul Arı, arıların yaşamları bir sistem ve hiyerarşi içinde sürmektedir. Ana arı oğul arı, kraliçe arı işçi arı gibi görevleri olan arılar her kolonide bulunur. Bunlar arasında oğul arı fedakar ve önemli…
Arılar Neden Sakal Yapar
Arılar Neden Sakal Yapar ? - Koloni büyüdükçe, özellikle sıcak veya nemli günlerde kovanın içi ısınır. Her bir arı, kovan boyunca hareket ederken ısı üretir. İşçiler,…
Bal Sağımı Nasıl Yapılır
🐝 Bal Sağımı Nasıl Yapılır - Bal ile dolu olan petekleri olduğu gibi kovandan alarak veya balı peteklerden süzerek yapılır. Petek bal tam olarak arıların…
Arılar Nasıl Bal Yapar ?
Arı kovanlarının içerisinde üç çeşit arı bulunmaktadır.
1- Kraliçe (Ana) arı
2- İşçi arı
3- Erkek arı
Kraliçe arılar 3-5 sene yaşamaktadırlar. Tek görevleri yumurtlamaktır.…
Yaz aylarında koloni bakımı
Yaz aylarında koloni bakımıKoloninin mikro iklimi, öğlen saatlerinde arılıkta üst örtünün üzerine ıslak çuval bezi ve kolonilerin üzerine ve çevresine su serpilerek…