Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Arı Kuşları İle Mücadele

arı kuşları

Arı Kuşları İle Mücadele

Arıcılık ile uğraşan kişilerin çok iyi bildiği gibi Arı Kuşları , kovan etrafında dolanarak bal arılarını yemektedirler.

Özellikle göç mevsimi geldiği vakitlerde arıları oldukça fazla bir şekilde arıları rahatsız etmektedirler.

Bu makalemizde, Arı Kuşları ile nasıl mücadele edebileceğiniz hakkında bilgiler vereceğiz..

Arı Kuşu

Arı kuşları , başta arılar olmak üzere böcekler ile beslenen bir kuş türüdür. Hem açıklık alanlarda hem de ormanlık alanlarda sıklıkla görülmektedirler. Zayıf olan ayakları kısa yapılıdır. Ayaklarının ön parmakları yapışıktır. Aşağıya doğru kıvrık olan gagası, uzun ve sivridir.Kuşların ana rengi yeşildir. Gözlerde siyah bir çizgi, baş ve sırtta sarı, mavi veya kırmızı lekeler var. Bazı bölgelerde renkli gökkuşağı kuşları olarak bilinmektedirler.

Neredeyse her türlü böcek ile beslenebilen bu kuş türü , daha çok bal arıları ve yaban arılarını avlar. Günde ortalama 200-250 adet böcek yemeye ihtiyaç duymaktadırlar. Arıcılıkla uğraşan kişilerin hiç sevmediği bir kuş türüdür.

arı kuşları

Arı Kuşları İle Nasıl Mücadele Edilir ?

Arı Kuşları ‘nın en büyük düşmanı Atmaca kuşlarıdır. Atmaca kuşlarını besleyip, evcilleştirebilirsiniz. Ülkemizde bulunan arıcılarımıza , Devlet tarafından Atmaca besleme-taşıma yetkisi verildiği bilinmektedir. Fakat, bu konu hakkında güncel bilgi ve şartları resmi kurumlardan öğrenmenizi tavsiye ediyoruz.

Atmaca, Doğan ve Şahin gibi yabani kuş türlerine ait sesleri, arılığın herhangi bir kısmına yerleştireceğiniz hoparlör yardımı ile oynatarak Arı Kuşları’nı uzaklaştırabilirsiniz. En güzeli ve temiz olanı yabani kuşların seslerini çıkarmaktadır. Silah atarak boşuna korkutmayın genel olarak tüfek sesinden korkmamaktadır. Ayrıca büyük fıçıları boşalttıktan sonra tahtayla vurduğunuzda çıkardığınız sesten de korkarlar.

Arıların göçmen kuşlar olduğunu unutmayın. Hiç bir zaman kalıcı olmayacaklardır. Belli bir süre sonra arılıktan uzaklaşacaklardır. Her ne kadar size,inize veya hobinize zarar veriyor olsalar dahi ; Kuşlara fiziki olarak zarar vermenizi önermiyoruz.

🐝  İlginizi çekebilecek konularımız 🐝

Gerçek Bal Nasıl Anlaşılır ?

Bal Sağımı Nasıl Yapılır

Arılar Nasıl Bal Yapar ? Arılar Ne Kadar Hızlı Uçabilir

Kovan Kontrolü  Arıcılık Para Kazandırır Mı ? 2022 | Arı Antenleri | Arılar Mayın Arıyor

Arı Saldırısı – Arılar Neden Saldırır  Arıcılık ve Ruh Sağlığı

Arı Dansı – Arıların Yön Tarifi  Yer Çekimsiz Ortamda Bal Arıları

Yaz Aylarında Koloni Bakımı  Arıcılık Temel Bilgiler 1

Salgı Balı Arı Sütü  Apilarnil   Arı Zehiri  Polen  Bal Mumu  Bal

Arı Kuşları İle Mücadele Kraliçe Arı  Çiçek Balı Arı Alerjisi  ARICILIK MALZEMELERİ

Propolis  Arı Sokması  Kovan Çeşitleri  Arıcılık ve Arıcılığın Tarihçesi  Arıcılığa yeni mi başladınız?

Arıcılık Sözlüğü – Terimler ARI HASTALIKLARI Toros Arıcılık 

 

Leave a Comment